TOP-4.2.1-16-BA1-2017-00014

szechenyi logo

 

A kedvezményezett neve: Vajszló Nagyközség Önkormányzat

A projekt címe: Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Vajszlón

A szerződött támogatás összege: 79,611 millió Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.01.31.

A projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-16-BA1-2017-00014

 

 

 

 

A támogatási kérelem Vajszló településen működő Vajszló és Térsége Család- és Gyermekjóléti Szolgálata új épület tervezésére, kivitelezésére irányul. A régi központ a megnövekedett igények kielégítésére, és a jelenlegi leromlott állapota miatt már nem volt megfelelő, ezért a fenntartók úgy döntöttek, hogy az Intézmény átköltözik egy nagyobb, a megnövekedett igényeknek megfelelően kialakított intézménybe, mely helyileg 7838 Vajszló, orgona utcában (HRSZ 340/3), jelenleg beépítetlen területen található. Az Intézmény fenntartója Vajszló Nagyközség Önkormányzata. A Szolgálat 9 település közigazgatási területén lát el tevékenységet. Ezen települések: Vajszló, Piskó, Hirics, Kórós, Lúzsok, Vejti, Zaláta, Kemse, Páprád. Ezen 9 településen 3.496 fő él életvitel szerűen az önkormányzattól kapott adatok alapján.

 

Az intézmény több alapszolgáltatást nyújt az igénybe vevők részére, mint például házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés és család- és gyermekjóléti szolgáltatás. Jelen pályázat keretén belül minden szolgáltatást érint a fejlesztés.

 

Az időseket gondozók illetve az őket körül vevők feladata mindenképpen az lenne, hogy minél tovább megtartsák az idősek szellemi frissességét, hogy ez által minél tovább aktív részesei lehessenek a társadalomnak, szabad idejüket hasznosan tudják tölteni, valamint, hogy ne szakadjanak el az emberi kapcsolatoktól.

Megosztom