vajszlo.png

Újraindult az újság

Ön egy újjá született lap első sorait olvassa. Vajszló Nagyközség Önkormányzatának Képviselő Testülete elhatározta egy rendszeresen megjelenő helyi újság kiadását, amelynek célja a hagyományok ápolása és megőrzése mellett az önkormányzati, iskolai, óvodai, sport, egyházi és nemzetiségeket érintő információk eljuttatása a vajszlói polgárokhoz, a kedves olvasóhoz. A képviselő testület döntése értelmében megújítjuk az eddig „alvó” weblapunkat is (vajszlo.hu), amelyben részletesen szerepelni fognak az önkormányzat községre vonatkozó elképzelései és mindaz az információ, mely a lakosságot érdekli és érinti. A weblap aktivizálása február közepétől várható.

Igen, az információ hatalom. Ma az információs társadalomban szinte már kaotikusnak tűnő módon zúdulnak ránk az információk, adatok és adatnak tűnő pletykák. Nagyon sokan keverik a fogalmakat, és kész tényként interpretálnak, illetve továbbítanak egyszerű pletykákat és félreértéseket. Egy információt akkor kezelhetünk megalapozottnak, ha megfelelő komoly hírforrásunk van, és az adott információt vissza tudjuk ellenőrizni.

Talán nem mindenki ismeri a már klasszikus példát, erre az esetre ezért idézem: A jereváni rádió közöl egy hírt : „Moszkvában Volvókat osztogatnak !” Ezt később korrigálják : „Moszkvában Volgákat fosztogatnak.” Igen, az információk torzítása, manipulálása nem mindig ilyen mulatságos mint a fenti példában.

A kezükben tartott VAJSZLÓI HÍREK megpróbál objektív és tényszerű lenni, és én, mint a lap főszerkesztője bízom benne, hogy ez a kiadvány hozzájárul majd egy önálló önkormányzati, települési arculat kialakításához, valamint gazdagítani fogja a község lakósainak életét. Kedves Vajszlóiak! Kérem, fogadják szeretettel és kísérjék figyelemmel az újra kiadott lapot ! Véleményeiket, észrevételeiket juttassák el a szerkesztőkhöz.

 

Dr. Balázs János, főszerkesztő

 

Megosztom