vajszlo.png

Az Ős-Dráva projekt hírei

Megkezdődtek a tervezett, Vejti és Podravska-Moslavina közötti drávai kompátkelő beruházásának előkészületei.
A fejlesztésről a nyáron több egyeztetés is folyt Magyarország és Horvátország között. A rendőrök pedig felmérésbe kezdtek a magyar-horvát határon átlépők körében, azt kérdezve tőlük, használnák-e a megépülő Vejti átkelőt? A felmérést a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése követi, azt azonban még nem tudni, hogy az átkelő mikorra, mennyi pénzből készül el. A kormány áprilisban, a Kémesen tartott ülésen döntött Vejti kompkikötőjének építéséről. Információink szerint valószínű még ebben az évben, de legkésőbb jövő tavasszal megkezdődik az útépítés a Petőfi utcában Batthyány utcai kereszteződéstől a tervezett átkelőhelyig. Önkormányzatunk jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az aszfaltozásra kerülő szakasz alá legyen beépítve a tervezett szennyvízcsatorna gerincvezetéke, hogy a szennyvízhálózat kiépítésekor ne kelljen az új aszfaltot felbontani.
Az Ős-Dráva program keretében a szaporcai, kémesi, kórósi, vejti, nagycsányi, drávaiványi és zalátai református templomok mellett a vajszlói református templom is felújításra kerül.
Az Ős-Dráva programban több mint negyven fő vajszlói lakos dolgozik. Az általuk, a Kossuth utca 52. szám alatti ház mögötti kertben megtermelt közel 3 zsák babot a programiroda ingyenesen az iskolai konyha rendelkezésére bocsátja.

Megosztom